GK-logga

Svensk närproducerad miljöprodukt.

BÄRBAR TOALETT SOM ÄVEN ÄR VATTENKANNA


För ovana öron kan det låta som ett aprilskämt, men det är det sannerligen inte. Guldkannan Towa har fått uppmärksamhet som prisbelönt symbol för kretslopp och används dagligen av miljövänner till ekologisk växtnäring i trädgården, på balkongen, ja, på alla odlingsutrymmen där man vill att det ska växa bättre.

Att ta tillvara urin som växtnäring är vardag för många och en naturlig följd för alla som komposterar och bryr sig om hur jorden verkligen mår. Metoden har använts sedan urminnes tider och rekommenderas av forskare på SLU* och kan ge upp till sju gånger bättre skördar.

Barnsligt enkelt
Rebecka Göthberg har flera års erfarenhet av Guldkannan Towa:
– Vi sitter bekvämt och stadigt på vår lilla potta, både vår treåring och resten av familjen. Kissar först och blandar sedan med sådär tio delar vatten. Så ”matar” vi blommorna, som barnen säger. Perfekt och inget dräll med att hälla över från pottan i vattenkannan, som vi gjort tidigare. Vi köpte vår kanna genom internet och fick den efter
drygt en vecka. Den kom packad i en trevlig förvaringskartong, så den har vi behållit. Även det kändes miljövänligt, och plastkannan är återanvändbar och blir nya kannor en vacker dag.

Närproducerat
– Det finns en poäng med att inte skicka varor över hela jordklotet. Om man värnar om miljön, förstås. Närproducerat med svenska löner får ses som en investering i bättre miljö, eftersom växthusgaserna kostar betydligt mer. Vi drar vårt strå till stacken och det känns bra att kunna göra något vettigt för allas vår Moder Jord, säger formgivaren och uppfinnaren Åsa Lövberg som arbetat med Guldkannan Towa i snart tio år.

Guldkannan Towa© beställs genom hemsidan www.guldkannan.se. Guldkannan har svenskt patent, svensk idé och design och produktionen sker i Eskilstuna. Info@Guldkannan.se