GK-logga

Guldkannan Towa®

Ett enkelt och bekvämt sätt att ta hand om världens bästa växtnäring.
Och som extra toa till landet, båten och kolonin.


Hela projektet kring Guldkannan har sin
grund i närodlat, kretslopp och ekologi. Att förklara Towa i detalj kanske inte behövs, men så här gick tankarna när jag
gav henne sin form.


1. Ergonomiskt handtag
Towa är ergonomiskt formad för att vara snäll mot kroppen. Större och tjockare handtag i bakändan gör det lättare att hälla, både med lite och mycket i kannan.

2. Pipen och korken
För att inte ta så stor plats och bli lättare att skicka är pipen löstagbar. Då sitter korken där istället. Pipen är lång – som på kannor förr i tiden, så att den kommer in långt bland grödorna. Guldvattnet ska hamna i jorden och inte på bladen. Och inte i våra sjöar och hav!

3. Hinken
Blanda i vattnet direkt i hinken. Höjden 23 cm är anpassad för att Towa inte ska bli för stor och tung att vattna med och ändå tillräckligt hög att sitta på, betydligt högre än vanliga pottor. och stadigare än en hink! Ca 10 l.

4. Sitsen
När du placerar sitsen på hinken och sätter dig ner känner du att den är stadig för att vara en hink eller potta. Towa klarar tyngder upp till 150 kg. Men kannan är ingen toalett så slappna inte av för mycket; det är guldvatten växterna vill ha.

5. Hjärt-locket
I de flesta fall kan Towa användas
flera gånger innan det är dags att späda med vatten. Under tiden sätter du på det lilla röda hjärt-locket, som hjälper till att hålla eventuell lukt borta. Och för kvävets hållbarhet.

Färgen
Naturen ståtar med en mängd gröna nyanser och färgen jag utgått ifrån är Alens gröna blad. Al-grönt på sidenmatt yta.

Guldtips
Jag ser Guldkannan som ett nattkärl och vattenkanna men inte som ett förvaringskärl. Guldvattnet ska göra nytta i jorden direkt. Att späda med nio delar vatten är en gyllene regel, men olika växter har olika behov. Urin innehåller i stort sett samma näringsämnen som konstgödningsmedel i handeln, men betydligt mindre tungmetaller. Guldvattnet är den kemiska förebilden!

Produktfakta
Plasten är Polypropylen (PP), helt utan ämnen som betraktas som farliga för hälsa och miljö.

Tack
alla ni som fyllde i enkäter och gjorde beställningar – på mässor, per mejl, telefon och brev. Det stora intresset har bidragit till att Guldkannan Towa är en produkt och ett företag i svensk regi med svensk produktion och svenskt patent.

Prisad
Guldkannan har fått pris för både design och material, miljö och hållbar utveckling. Det är vi väldigt stolta över, men allra stoltast är vi när våra användare utrycker sin glädje.
Gödsling med urin/guldvatten rekommenderas av forskare på Sveriges lantbruksuniversitet. Har du frågor gällande Guldvatten så kan du skicka dem till oss så vidarebefordrar vi dem till Prof. Håkan Jönsson på SLU, som kan allt om ämnet.
På www.guldkannan.se finns mer information om världens bästa växtnäring som dessutom är gratis. Kolla in Guldkannan Towa på Facebook och lägg gärna upp dina egna bilder.

Med gröna hälsningar,
Åsa Lövberg & Vänner
Guldkannan AB
info@guldkannan.se