GK-logga

GULDKANNAN TOWA®
HAR FOKUS PÅ MILJÖN.


Guldkannan är en kombination av vattenkanna och potta för att bekvämt kunna ta tillvara guldvattnet, som är bästa näringen för allt som växer. Sedan urminnes tider och enligt modern forskning på Sveriges Lantbruksuniversitet. 

Guldkannan säljs i första hand genom hemsidan guldkannan.se men har under året fått ett antal återförsäljare över stora delar av landet vilket är glädjande.

Källtorps Trädgård i Nacka var en av de första som tog in Guldkannan i sitt sortiment. Och det har de inte ångrat, säger Sanne Hammarberg.

–Vårt fokus ligger så klart på ekologi och miljö. Vi har omställningscafé med mycket varor kring miljö, ekologi och odling mm. När det kommer till urin har vi erfarenhet av separationstoalett sedan 26 år. Vi är vana att tänka i kretslopp som behöver slutas och kan bli en resurs med rätt hantering. Guldkannan finns på besökstoaletten. Att testa och som inspiration. Jag vet att barnen älskar den.  Vi ser Guldkannans alla fördelar och tycker att det är roligt när kunden vill jobba ekologiskt och tänka kretslopp.

–De flesta kunder vet precis vad Guldkannan är och tycker det är ett trevligt och smidigt sätt att göra något 
för miljön. Många har läst på. Ibland även ringt och frågat för att säkra att den finns inne. Till och med utanför säsong då de vill köpa som julklapp och present, säger Sanne som driver trädgården med sin man Torbjörn.

Towa har fått såväl design- som miljöpriser och stipendium för ett mer hållbart samhälle och är representerad 
på två muséer i Stockholm, Tekniska och Nordiska. 


Guldkannan Towa beställs genom vår 
hemsida www.guldkannan.se eller så kan du handla i någon av butikerna.