GK-logga

Vattenkannan som även är en potta!
Närproducerad miljöprodukt.

 

Alla som köpt Guldkannan vet. 
Andra har hört talas om den, 
men vet inte vad det är, hur 
den funkar och varför ... 


Guldkannan Towa har fått uppmärksamhet som prisbelönt symbol för kretslopp och miljövänner använder den dagligen till ekologisk växtnäring i trädgården, på balkongen, ja, på alla odlingsutrymmen där man vill att det ska växa bättre. 

Lätt att använda. 
Man sätter sig stadigt och bekvämt, kissar och häller sedan i ungefär tio delar vatten. Voilá, sim sala bim, och du har gjort det själv – tillverkat guldvatten, världens renaste växtnäring för blommor, grönsaker, gräs, träd och buskar, ja överallt egentligen där man vill ha en god jord. 

Att ta tillvara urin som växtnäring är vardag för många och en naturlig följd för alla som komposterar och bryr sig om hur jorden verkligen mår. Metoden har använts sedan urminnes tider och kan ge upp till sju gånger bättre skördar. 

Se Guldkannan i verkligheten. 
Lena Ljungquist har sålt Guldkannan i sina butiker nästan från starten 2010 och upplever att människor blir mer och mer miljömedvetna.

–Våra kunder uppskattar att Guldkannan är tillverkad här i Sverige av både etiska och miljömässiga skäl. De allra flesta förstår att kvalitet kostar mer än massproducerat i låglöneländer. Det var en självklarhet för oss att ta in Guldkannan i Wexthusets sortiment. Att odla och trivas i trädgården handlar mycket om att värna miljön. Med Guldkannan gör vi miljön en tjänst på flera sätt. Vi utnyttjar egna resurser, urin för att odla riktigt närodlat, med en produkt som producerats lokalt, kan det bli bättre? Kunderna är överlag mycket positiva och vi får inte väldigt lite klagomål och när det varit något så är det aldrig några problem att få det ordnat till kundens bästa. Och har de frågor gällande växtnäring så kan vi svara dem omgående, ibland med hjälp av Håkan Jönsson, professor i miljöteknik på Sveriges Lantbruksuniversitet. Han är specialist på guldvatten, säger Lena med ett leende. 

Svensk design. 
Åsa Lövberg som är designer och driver Guldkannan AB önskar att fler små och medelstora handlare vill visa upp Guldkannan i sin butik. – Det behöver inte enbart vara trädgårdshandeln då Towa även är en utmärkt present, en potta till landet, kolonin och båten eller en snygg ergonomisk vattenkanna av allra bästa kvalitet, så Guldkannan passar i de flesta butiker faktiskt. Vilket också syns på vår lista med återförsäljare som vi gläder oss så till att vi har. 

Guldkannan Towa© beställs genom hemsidan www.guldkannan.se. Guldkannan har svenskt patent, svensk idé och design och produktionen sker i Eskilstuna. Info@Guldkannan.se