GK-logga
Alla växter behöver ungefär
samma sorts näring i ungefär samma proportio- ner, från rovan i landet till fikusen i fönstret!

Det behövs mest av kväve, kalium, fosfor, svavel, magne- sium och kalcium. Sedan behövs bor, mangan, järn, koppar, zink och molybden i mindre mängder. Fattas det något enda litet ämne så visar växten sitt missnöje på olika sätt. Faktum är att vårt eget kiss ger växterna det de behöver i nästan exakt rätt proportioner av näringsämnen. Fiffigt! Näringen i urin kickar snabbt in och passar alla typer av växter. Andra djurs kiss och bajs är också bra men då måste man ju fara och hämta det. Urin var en gång en viktig resurs och en högt skattad råvara som använts i en mängd andra produkter och i industrin. Urin är sterilt inne i krop- pen och svagt antiseptiskt. Innehåller vatten samt urea, klorid, natrium, kalium och kreatin.

En del kiss och ca fem till femton delar vat- ten, kallas för guldvatten. Gratis och alltid nära till hands. Det behövs ingen annan näring, vad du än har i din blomlåda, kruka och trädgård. Träd, buskar, gräs, sommarblommor, perenner, rosor, pelargoner, klema- tis och gurka, tomater, majs, purjo, ja allt frodas och trivs med den perfekta blandningen. Gärna komplet- terad med lite kompostmull höst eller vår. Guldvatten är verkligen guld värt. Guldvattna även din kompost för extra energi och näring!

Läs mer om växtkraft på guldkannan.se. Därifrån beställer du även hem din egen Guld- kanna och hittar länkar till våra återförsäljare. Guldkannan Towa gör det bekvämt och enkelt för dig att ta tillvara det värdefulla guldvattnet.