GK-logga

Svensk närproducerad miljöprodukt.
Vattenkannan som även är en potta!


För ovana öron kan det låta som ett aprilskämt, men det är det sannerligen inte. Guldkannan Towa© har fått uppmärksamhet som prisbelönt symbol för kretslopp och används dagligen av miljövänner till ekologisk växtnäring i trädgården, krukorna, på balkongen, terrassen, ja på alla odlingsutrymmen där man vill att det ska växa bättre. Bekvämt!

Anna Grevelius har använt Guldkannan sedan fyra år tillbaka.
–Jag började använda den regelbundet när jag letade efter en stadig potta till barnen och förstod då verkligen hur fantastiskt guldvatten är för växterna. Potträningen gick smidigt då barnen tycker att de har en egen toalett. Sedan är den bra som extra toa på landet också. En kompis som skulle ha en Guldkanna till kolonilotten frågade generat om det inte är äckligt? Det kanske beror på kultur och uppfostran, jag vet att förr hade man det på sår, då det är rent och nästan sterilt. Att det använts i kosmetikatillverkning och i tvättmedel, kanske inte alla vet, men som värdefull växtnä- ring är det ju känt sedan länge, säger Anna.

Annette Grevelius har arbetat med Guldkannan sedan den kom ut på marknaden 2010 och säger att en fråga som ibland dyker upp på mässorna är om man ska undvika uringödsling om man äter läkemedel. –Jag brukar hänvisa till Prof. Håkan Jönsson på SLU som meddelar; –Jag känner ännu inte till att någon kunnat detektera läkemedel i någon ätbar gröda efter gödsling med urin. Däremot vet vi att läkemedelsrester kan detekteras i dricksvattnet i de flesta stora städer. Odlingsjord är mycket rik på mikroorganismer och bryter lättare ner läkemedel.

–Annars är de allra flesta människor mycket positiva då de kan göra något för miljön. De känner sig inspirerade och börjar även kompostera. Och vid det här laget så känner många till Guldkannan och vi behöver inte förklara så mycket. Många vet hur nyttigt guldvattnet är för jorden och hur växterna bara älskar det, blommorna verkligen frodas, säger Annette lyriskt. Åsa Lövberg som är innovatö- ren bakom hela projektet med Guldkannan Towa frågar sig; –Varför köpa växtnäring och släpa på gödsel när vi har en nyttig, effektiv och gratis resurs, som redan finns hemma? Att tillverka och distribuera sliter på miljön –något att tänka på, tycker jag.


Guldkannan Towa© beställs genom hemsidan www.guldkannan.se.
Guldkannan har svenskt patent, svensk idé och design och produktionen sker i Eskilstuna. Info@Guldkannan.se