guldkannan hero 2

TRÄDGÅRDSBLOGG

Forskning visar att förutom upp till sju gånger högre skörd har uringödsling minst tungmetaller och minsta miljöpåverkan av olika gödselmedel. Att sortera ut urinen direkt innan det går ut i avloppssystemen med t ex källsorterande toaletter är framtiden. Det om något handlar om miljövård. 

Läs hela inlägget »
2019-05-04
Odla, guldvattengödsla och kompostera!
2019-02-28
Tänd en eld
2019-02-15
Växter växer där de vill
2019-02-12
Det ligger i luften

Växtkraft och livsvilja.
På planeten Jorden, där allt söker jämvikt och stabilitet, där det ena ger det andra och en ständig rörelse sker genom eld, luft, vatten och jord – där bor vi. Här finns allt vi behöver, alldeles lagom och lika mycket till alla. Det är en naturlag.

Växter ger oss liv och när vi odlar är vi med i kretsloppet. För att odla behöver vi förstå den synnerligen känsliga balansen i ekosystemet och i näringskedjorna. Hur precis allt är beroende av varandra – från en liten nyvaknad bakterie till den största eken från förrförra millenniet, alla är med.

Så odla! I låda, kruka, kärl, balkong, terrass, mark, trädgård, stad och land, odla överallt och av hjärtans lust. Odla träd, blommor, knölar, rötter eller gräs, odla för jorden, klimatet, djuren, odla för oss alla och ge järnet i ett kretslopp på liv och död i evighet.

KOMPOST.

Krukväxter.

Pelargoner.

Andra Blommor.

Rosor.