Dosering av guldvatten - Volym, mått och gradering

Doseringen av guldvatten beror på flera faktorer såsom vilken typ av växt du behandlar, dess storlek och känslighet. Eftersom urin är starkt är det viktigt att det blandas ut med vatten för att undvika skador på växterna.

 

En gyllene regel ör att blada kiss med 5-15 delar vatten.

Hur stor volym har Guldkannan?

Inuti Guldkannan finns en gradering på 1 liter. Guldkannan Towa rymmer totalt 10 liter.

 

Här kan du få en uppfattning om ungefär hur många liter som går i totalt. Se till att inte fylla hela vägen upp till kanten, då den inte är konstruerad för det. Höjden på Guldkannans höjd är utformad för att du ska kunna sitta bekvämt vattna på ett enkelt och ergonomiskt sätt. Om Guldkannan känns för låg för dig kan du alltid placera den på en pall för att komma upp högre upp och det gör det enklare att ta sig upp igen.

hur ofta vattnar man med guldvatten

Blanda Guldvatten

En del kiss och fem till femton delar vatten är en gyllene regel. Men gärna in vår gödslingstabell om du vill vara vetenskapligt nogrann.

 

En bra blandning är att använda en del urin och fem till femton delar vatten, men för en mer preciserad dosering för specifika växter kan du kolla in vår gödslingstabell på hemsidan.

 

Nedan hittar du en gradering av Guldkannan och hur mycket den rymmer.

Guldkannan, volym, mått och gradering

Hur ofta kan man vattna med guldvatten

Hur ofta du vattnar med guldvatten beror på flera faktorer, inklusive vilka växter du behandlar, deras vattenbehov, och syftet med användningen av guldvatten. Generellt sett är det viktigt att inte övervattna växterna, oavsett om du använder kissvatten eller vanligt vatten, eftersom det kan leda till rotrot och andra problem.

 

När du använder guldvatten är det lämpligt att börja vattna ca en gång i veckan. Det bästa sättet att avgöra när du ska vattna med guldvatten är att övervaka dina växter noggrant. Om de verkar torra kan det vara dags att vattna med guldvatten. Men kom ihåg att det är viktigt att inte överanvända det. Att hålla en jämn och balanserad vattenbehandling för dina växter är nyckeln till deras hälsa och välbefinnande.

Gödslingstabell för vattning med urin
Trädgårdsblogg

Växter växer där de vill

I skugga, sol, fukt och torka, blåst och stiltje – överallt i naturen växer det. För varje plats på jorden och i haven finns det en växt. Det växer i regnskog, savann, stäpp, öken, lövskog och barrskog, bergsområden, tundra, polarområden, bäckar, floder, hav och sjö. Linné och grabbarna delade in dem i grupper så som svampar, lavar, alger, mossor, lummer, ormbunkar och fröväxter.

Läs mer
guldkannan towa
Frågor och svar

Hur länge kan guldvattnet stå eller lagras?

Kan man lagra guldvatten? Eller hur länge kan man förvara kisset? Ur växtnäringssynpunkt kan man lagra mycket länge, flera år om man lagrar utan någon …

Läs mer
Trädgårdsblogg

Tänd en eld

Ljus och värme kommer från vår sol, ett eldklot ute i rymden. En stjärna som lyser på oss alla, fattig såsom rik. Det brinner ordentligt där borta men på lagom avstånd för att det ska funka bra för oss här på jorden. Eld är glödande gaser och ljusets hastighet är mamma till alla mått.

Läs mer