Skriv en egen vers, dikt, rim eller poesi i vår gästbok!

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Det är möjligt att ditt inlägg endast kommer visas gästboken när vi har granskat det.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
97 inlägg.
Eva Kjellen skrev den juni 13, 2019 kl. 05:05
Den är grön den är skön och ger jorden det bästa med öppet hjärta
Susanne skrev den juni 13, 2019 kl. 04:50
Hej! Jag skulle behöva en guldkanna till min kolonilott, där finns ingen toalett och det hade varit bra att kunna både gå på toa och sedan använda guldvattnet till planteringarna. En win win situation helt enkelt!
Emma Centervall skrev den juni 12, 2019 kl. 21:35
Guldkannan vore perfekt för mig som vill odla veganskt o inte tillsätta animalier i någon form. Första året som odlare så detta vore fantastiskt. Plus att göra sitt ute i det fria är lyxigt.
Andreas Libell skrev den juni 12, 2019 kl. 21:16
Vi har gått från lägenhet till hus med stor trädgård som är i tillgång att utvecklas med blommor och fruktträd men framförallt även stor köksträdgård. Då går det åt mycket tid i trädgården och växterna behöver mycket kärlek, vatten och näring. Samtidigt kan våra två söner på två och fyra nog ofta tycka att det lägga för mycket tid på att fixa i trädgården. Bästa sättet att motverka det är att få dem att vara delaktig. Nått de tycke rör riktigt kul är att vattna, och nu att kissa till växterna. Tyvärr än så länge i en hink vilket inte är det smidigaste. Sen försöker vi lära upp att slösa mindre på våra resurser å då bla att man inte måste spola i tid och otid. Kan inte tänk mig ett bättre sätt att lära ut det än med en guldkanna. Med den får de både kissa tisd blommorna, lära sig hushålla med jordens resurser och ta vara på de som vi annars bara spolar bort.
Liselotte Ahlbeck skrev den juni 12, 2019 kl. 21:14
Med både man och barn som njuter av att vara frikissare ute blir det väldigt lokalt gödslat. Med en guldkanna kan jag åtminstone själv bestämma vart kisset ska hamna. Så inte äppelträden får allt och grönsaksodlingen ingenting alls.
Emma Libell skrev den juni 12, 2019 kl. 21:09
När man går från lägenhet med två överfulla balkonger till en tomt på drygt 3000 kvm och en nystartad köksträdgård är behovet av guldvatten stort. Barnen älskar att vattna själva med sina egna kannor, men att kissa i en vanlig plasthink är inte jättepraktiskt. Det känns som en tidsfråga innan den ger vika. En guldkanna hade varit underbart!
Susanna Ljungberg skrev den juni 12, 2019 kl. 20:00
För mig känns det helt galet att spola toaletten med dricksvatten. Jag sparar in på antalet spolningar så mycket jag kan och mannen kissar ute. Jag har en liten potta (ser ut som en platt tillbringare med handtag) som jag använder nu men det är lite meckigt att hålla på med den. Jag skulle också vilja kunna gå ut och kissa på ett enkelt sätt och då skulle vinsten vara perfekt. Jag skulle ha den i mitt tunnelväxthuset, precis bredvid tunnan som jag samlar regnvatten i. Det känns nästan som om det skulle vara lite mysigt att sitta där i tunneln och kissa samtidigt som jag beundrar mina fina odlingar
Nina Palmér Karlsson skrev den juni 12, 2019 kl. 19:42
Har precis kommit igång med odling och det är så roligt!! Har en dröm om att bli självförsörjande på grönsaksfronten. Och börja laga mer vegetarisk mat! Det gör gott i själen att följa naturen och i odlingen gör man verkligen det! Med en guldkanna skulle det bli lättare att ge tillbaka till växterna!
Helena Rosén skrev den juni 12, 2019 kl. 18:45
En guldkanna att vattna med sitt guldvatten lyfter hela odlingen. Hos mig odlas det tomater,melon,paprika gurka och chili i växthuset som njuter och blir lyckliga av gyllene vatten.
Margareta Bojnäs skrev den juni 12, 2019 kl. 18:41
Slå pinken i kannan, vattna och se växterna frodas. Försöker få fart på växtligheten vid min sommarstuga i skärgården.
Marita Johansson skrev den juni 12, 2019 kl. 18:09
En Guldkanna skulle passa bra på vårt gamla torp med utedass, och det finns varken el eller vatten. Där lever vi på gammalt vis. Vi odlar bl.a. potatis, morötter och lök.
Ewa Wenngren skrev den juni 12, 2019 kl. 15:22
Generationers klokskap utvärderade och dokumenterade vetenskapligt av SLU – fantastiskt för framtidens odling i närmiljön!
Åsa Jansson skrev den juni 12, 2019 kl. 14:29
Vi odlar på en odlingslott. Tillsammans med folk i alla åldrar och olika erfarenheter. Man får lära sig nytt men också lära ut alternativ, som att just använda guldkannan. Jag minns reaktionerna jag fick när jag berättade. Först fniss, frågan om jag skojade men sedan bröt flera äldre herrar ut i ett hjärtligt skratt och sa att de skulle bjuda dit hela släkten för att gödsla gratis. Vi har ingen gemensam toalett på området. Tänk om vi hade kunnat ha en gemensam guldkanna. Odla med glädje helt naturligt.
Maria Harrysson skrev den juni 12, 2019 kl. 10:27
Försöker leva så nära naturen jag kan och i vår bostad har vi en Separerat för att spara på miljön, då vi bor i skogen och även har begränsat med vatten. Att spola med dricksvatten här är vansinne. Dock rinner guldet ut i vår avloppstank. Våra gäster i lillstugan har ingen toalett så när de blir kissnödig på natten är det pottan under sängen som gäller, för att på morgonen hälla det i vattenkannan. De hade nog kännt sig mer bekväma om de hade en guldkanna där de direkt kunde ge mig sin gåva. Våra buskar, blommor och träd är så glada och lyckliga på sommaren, när vi har stugan full.
Malin Peterson skrev den juni 12, 2019 kl. 10:11
Vi har planer för att göra om åtminstone delar av vår tomt till en skogsträdgård – och Guldkannan skulle vara ett utmärkt komplement till köpegödsel… Dessutom skulle det ta udden av vårt problem att bara ha en toalett i hemmet! 😉
Catharina Karlsson skrev den juni 12, 2019 kl. 08:39
Guldvatten är den bästa gödningen, perfekt kanna! Rita Jansson • 12 juni 2019 08:55:29 Som mormor, farmor och mamma vill jag vara ett föredöme för alla mina barn och barnbarn i att bli så självförsörjande som det är möjligt i min trädgård. En guldkanna skulle underlätta mitt arbete i trädgården och samtidigt lära de små att ta vara på naturens resurser.
Johanna Westring skrev den juni 11, 2019 kl. 22:36
Mina barn vill gärna vara med och vattna med guldvatten, men att pricka kannans öppning är inte så lätt, Towa skulle underlätta då varje skvätt landar rätt!
Ulrica skrev den juni 11, 2019 kl. 21:16
Självklart ska vi använda oss av det miljövänligaste, naturligaste, bästa och mest plånboksvänliga som finns! Vattnade med guldvatten i fjol och fick fantastiska skördar! Klart att guldkannan Towa skulle underlätta! ✊✊
Susanne larsson skrev den juni 11, 2019 kl. 19:43
Så fin att vattna mina blommor och tomater med guld värd fin känsla
Liselotte Skogemyr skrev den juni 11, 2019 kl. 19:18
Vilken dröm att få sitta på guldkannan, istället för nu när jag använder 10 liters majonäshink !