Växter är klimatsmarta!

Växter ”äter” koldioxid och släpper ut syre – just vad vi behöver. Ett enastående miljöarbete på bred front.

Vi slår ett slag för träd, gräs, pelargon, kål, gurka och ärta och allt annat som växer! Så ett frö, plantera en kruka, bruka och skörda av hjärtans lust – lika naturligt som att andas. Det är bland annat så vi ser till att planeten håller balansen.

klimatsmart

Växtnäring

För att växterna ska orka leverera dagarna i ända behövs det sol, vatten, luft, jord och – näring. Den mest effektiva och renaste näringskälla som finns, enligt all forskning på bland annat Sveriges Lantbruksuniversitet, är vanligt kiss från djur och människor. Helt självklart för våra kloka och naturkunniga förfäder. Guldvatten, kallas en cocktail bestående av tio delar vatten och en del kiss. Fullt av kväve, fosfor och kalium – det som laddar grönsaker med vitaminer, får blommor att blomma och fingrar bli gröna. Spola inte ut världens bästa växtnäring i våra sjöar och hav, där ska det faktiskt inte gödslas!

 

Guldkannan Towa©

Förr satt folk på pottor, hinkar, tillbringare och alla andra möjliga kärl, när de ville fixa till sitt guldvatten. Det kunde vara lite vingligt och opraktiskt och knepigt att blanda, så för att göra det lätt och bekvämt för varenda en, uppfann vi Guldkannan Towa. Stabil, hållbar och noga formgiven hink med avtagbar och lagom stor sits för att sitta bekvämt. Lock ska det vara så att inte kvävet dunstar och en lång pip för att komma in bland växterna och ner i jorden. Det är där näringen skall vara och inte på blommor och blad eller i våra sjöar och hav. (Alla dessa delar går såklart att köpa separat som reservdelar.) Handtaget fäller man ner innan man sätter sig och vips har vi en Guldkanna, närproducerad och mäkta populär bland miljömedvetna odlare. En uppenbar symbol för kretslopp.


Tillväxt!

Att vattna med guldvatten är rent, effektivt och gratis, bra för jorden, oss och hela planeten. Guldkannan Towa©, när du vill skapa tillväxt– på riktigt.


Besök oss på Facebook och Instagram. Handlar gör du också på hemsidan eller hos någon av våra återförsäljare i Sverige, Norge och Finland.